Velkommen til Hurtigruta    TILBAKE
Web-adresse hit:  www.Hurtigruta.Info   e-mail: Hurtigruta@msn.com 
m/s Polarlys kommer til kai 1.januar.  (foto: Kai Leithe.)
 
Hei og velkommen til min Hurtigrute web-side
Styrmann Kai på m/s Lofoten ønsker deg velkommen til Hurtigruta.info :-)

Jeg har alltid vært interressert i Hurtigruten, dette er en fantastisk sjøreise som det er umulig å bli lei av, da alt... både landskapet, været, naturen og årstiden skifter hele tiden.

Jeg har reist mye som passasjer ombord på hurtigruten, men for noen år siden var jeg så heldig å få mønstre på som vikar styrmann. I løpet av to år, var jeg på 3 av skipene.... m/s Lofoten, m/s Nordnorge og m/s Narvik....

Dermed fikk jeg erfare hvordan det er å være mannskap på Hurtigruta. Jeg vil bare si, at dette er en helt fantastisk arbeidsplass hvor du blir tatt godt vare på. Ja, det er som å bli medlem av en fin gammel familie.

m/s Lofoten ankommer.  (foto: Kai Leithe.)

Kammeratskapet ombord er helt fantastisk Som mannskap, får du også et gjensidig og godt forhold til passasjerene ombord, noe som er helt unikt for hurtigruten Dette setter passasjerene stor pris på

Det er vel ingen tvil om at de som seiler på Hurtigruta er flinke sjøfolk som kjenner kysten, skipsleden og sitt skip inn og ut.

En viktig ting er sikkerheten ombord... Den er førsteklasses og ingenting blir overlatt til tilfeldigheten. Ofte blir det holdt øvelser, og når det kommer nye folk ombord, blir de opplært i sikkerhet med henhold til brann, evakuering og livbåtmanøver. Hvert skip har en egen sikkerhetsoffiser som sørger for at alle personlister er oppdatert samt at alt sikkerhetsutstyr er i topp stand og klar til bruk til enhver tid. Sikkerhetsoffiseren er alltid ombord.

Styrmann Kai navigerer m/s Lofoten, en besøkende følger med.

Angående Hurtigrutens Historie, så vil du finne link til Hurtigrutemuseet, samt at jeg har samlet en del opplysninger og bilder fra alle 89 hurtigruteskipene som har seilt, helt tilbake til d/s Vesteraalen, som ble satt i trafikk fra Trondheim den 2. juli 1893 kl 0800. Skipet var fremme i Hammerfest mindre enn tre døgn senere. Den 5.juli 1893. Dette var en sensasjon i de dager. Ombord var hurtigrutens far, kaptein Richard With.

Den første hurtigruta som ble satt i trafikk den 2.juli 1893:
D/S Vesteraalen (1893-1940)

Det spesielle med hurtigruten dengang, var at de hadde "kraftige lyskastere ombord og kunne seile om natten".... De brukte "kursbok" som var skrevet og utarbeidet av los Anders Holte og kaptein Rickhard With. (Kursboka er i bruk den dag i dag i hurtigruten.) Videre hadde de et kraftig kompass, klokke og logg. Men mye er forandret siden den gang......

MS Finnmarken i fin stil sørover i Brønnøysundet.  (foto: Kai Leithe.)

Du vil også finne et sammendrag av hurtigrutens krigshistorie (under)...>>^ Se også linkene "Hurtigruten i krig" oppe i margen t.h..   

Oppe i margen til høyre, finner du mye nyttig informasjon og historie, ellers reffererer vi til Hurtigrutens hoved Web-side, se link lenger opp t.h. eller litt nedenfor på denne siden.

Jeg håper du får glede og nytte av denne websiden.      Med hilsen Kai

^ TOP ^

m/s Midnatsol seiler nordover mot midnatsolens land. (foto: Kai Leithe).
 
m/s Nordllys på vei sørover etter en flott tur til Nordkapp og Kirkenes.  (foto: Kai Leithe.)

Hvor er Hurtigruten nå?    Where are Hurtigruten right now?

 
m/s Nordlys i trangt farvann på fjæra sjø.  (foto: K. Leithe)
 
Passasjerene koser seg på akterdekket... Nå er det sommer!.  (foto: K. Leithe)
 
BT's Webcam på m/s Nordnorge:
Klikk på bilde for stort bilde og flere av BT's HR-Webcams.
Klikk på bildet, da får du et Stort bilde og flere Hurtigrute-Cams.
 
 
M/S Richard With's kaptein Jørgensen på brua. (foto: Kai Leithe.)

Hvilke skip fra hvilken havn?  Which ship from which port?

m/s Richard With ble møtt med full musikk da den ankom til Torghatt festivalen. (foto: K. Leithe)

Det skjer mye langs kysten om sommeren.  (foto: Kai Leithe.)

Bestill din billett, Book din reise, Priser, Rabatter, Seilingslister, om Hurtigruten ASA, Bilder, Informasjon etc. etc.

På årets lyseste natt, den 22.juni 2007 kl 0030 ankommer m/s Nordkapp til Brønnøysund, det er midnatsol sør for Polarsirkelen! (foto: Kai Leithe).
 
 
 
m/s Finnmarken på Hurtigrutemuseet i Stokmarknes. (foto: K.Leithe)

Hurtigrutemuseet... Klikk her!

Hurtigruteskip senket under krigen:

  DS Richard With 13/9-41, DS Prins Gustav 7/6-40, DS Vesteraalen 17/10-41, DS Dronning Maud 1/5-40, DS Ariadne 7/6-40, DS Mira 4/3-41, DS Barøy 13/9-41 , DS NordNorge 10/5-40, DS Prinsesse Ragnhild 23/10-40, DS Sigurd Jarl 23/4-40, DS Irma 13/2-44, DS Ryfylke 5/2-41,DS Sanct Svitun 30/9-43

 
 
 
Hurtigruten 1940 - 1945
Hurtigruten, kyst-Norges viktigste transportvei, innstilte seilingene etter 9.april 1940.

 Sommeren og høsten 1940 kom seilingene i gang igjen med en rekke tragiske forlis som følge.

23.10.1940 ble D/S Prinsesse Ragnhild senket utenfor Bodø, det første krigsforliset som rammet et hurtigruteskip i ordinær fart. Forliset skyldtes trolig en britisk undervannsmine fra aprildagene 1940. 54 passasjerer, 25 besetningsmedlemmer og 150—200 tyske soldater mistet livet.

12.9.1941 ble D/S Barøy senket på Vestfjorden av en britisk flytorpedo. 18 av besetningen og 59 passasjerer, blant dem 21 kvinner og 7 barn omkom, (min farmor var en av kvinnene som omkom). I tillegg mistet rundt 40 tyske soldater livet.

Dagen etter ble D/S Richard With torpedert av en britisk ubåt (Tigris) utenfor finnmarkskysten. Skipet gikk ned på 50 sekunder og nærmere 100 mennesker omkom.

 

Les om da D/S Dronning Maud ble bombet i Gratangen. Klikk her!
Etter dette ble det besluttet at Hurtigruten ikke skulle seile lenger enn til Tromsø. På strekningen Tromsø — Hammerfest ble det opprettet en sk. erstatningsrute.
17.10.1941 ble D/S Vesteraalen torpedert utenfor Øksfjord. Skipet sank i løpet av et halvt minutt og bare 7 av i alt 67 passasjerer og besetningsmedlemmer ble reddet. I de neste 2 årene seilte Hurtigruten uten dramatiske forlis, men
30.9.1943 ble D/S Sanct Svithun senket av britiske fly ved Stad, 43 norske og 18 tyskere mistet livet.
Senkingen av D/S Irma på Hustadvika 13.2.1944 var den siste alvorlige ulykken som rammet Hurtigruten. Skipet ble senket av norske MTB’er stasjonert på Shetland. 61 personer mistet livet ved forliset. Senkingen av Sanct Svithun og Irma skjedde til tross for at både de britiske flyene og MTB’ene fra Shetland hadde stående ordre om ikke å angripe norske sivile rutebåter som seilte alene.
Tyskerne og NS utnyttet da også maksimalt de allierte angrepene på hurtigruteskipene i propagandaen mot de allierte og London-regjeringen.
Hurtigruten ble, tross store tap, opprettholdt gjennom hele krigen både av hensyn til kystbefolkningens forsyningsbehov og okkupasjonsmaktens behov for transport av militært personell og materiell.

 

Kveldstemning på m/s Trollfjord,  vi ser Fugeløya ved Skjervøy. Se plakaten under. (foto: Kai Leithe :-)
 
Gå til Riksarkivet om Hurtigruta, Klikk her!
Klikk på plakaten, så kommer du til Riksarkivet om hurtigruta.
 

Premiebildet fra Hurtigruten 365 på NRK. Se "Hurtigruten på TV" under bildet på forsiden. (foto: Kai Leithe).
 
Torghatten i solnedgang, nov. 2006. (foto: Kai Leithe).
 

Tilbake til Hurtigruta.info

Takk for besøket og velkommen igjen! Kai :-)

^ TOP ^

Flere Hurtigrutesider:
Velkommen til min Hurtigruteside
Alle hurtigrutene siden 1893
Hurtigrutemuseet på Stokmarknes
AIS: Skriv inn navnet på Hurtigruta
Hurtigrute Nytt(1) - Nytt(2)
BT's Webcam på m/s Nordnorge:
Klikk på bilde for stort bilde og flere av BT's HR-Webcams.
Klikk på bildet, da får du et Stort bilde og flere Hurtigrute-Cams.

Bestill din billett, Book din reise, Priser, Rabatter, Seilingslister, Informasjon etc.


Været på havet utenfor Norge

Hurtigrute Nytt(1) - Nytt(2)

Vis Sjøvett

Hurtigruten ASA

v FORTSETT v